Rabu, 28 November 2012

SEJUK SEJAN PART 1


Assalamualaikum w.b.t

Pengalaman baru hari ni.... rasa sejuk sejan tangan haku disaat ini mengalahkan suhu -1 darjah celcius hehe..
Selama 8 bulan aku mula bekerja di firma guaman.. ini lah kali pertama perasaan ketakutan muncul dalam kamus hidup aku. Bukan kerana kesilapan di pihak firma guaman aku , tetapi kerana seorang perempuan yang pernah menjadi rakan kongsi firma ini membuat kan nama firma guaman aku busuk di mata orang.

Perempuan yang suka mengambil duit pendahuluan klien kemudian menghilangkan diri tanpa khabar berita. Bila mana firma guaman aku telah mengambil alih semua fail dia... dengan mendahulukan berbelas ribu ringgit untuk meneruskan proses penyelesaian kes bagi pihak perempuan itu...... tanpa sebarang kos servis. Tiba-tiba hari ni perempuan tu datang dari jam 10.30pg hingga sekarang terpacak kat depan pagar pintu masuk ofis haku ni bersama kawannya memekak untuk mengambil failnya semula.......

Kebetulan lawyer2 semua takde pegi jumpe klien la Mahkamah la.... maka aku la bersemuka dengan mereka berdua yg mcm "opan" dah.... huhuhu Bila dah tade duit baru terkedek-kedek cari fail... sori to say la yo... ko peguam ke ape ke.... pada mata aku kau dah mcm bukan lawyer   malahan udah rupe lawyer buyuk je kikikik.... Kau menjerit la mcm mana sekali pun haku tak izinkan korang masuk firma ini tanpa kebenaran bos haku.... huhuhu ~~~~

Atau aku boleh saman kau menceroboh permis tempat haku mencari rejeki ini kikikik atas alasan memeras ungut aku untuk mengembalikan fail kau? 

Ade ke patut kau suruh aku keluarkan semua fail letak depan kau untuk kau semak satu-satu yang mana satu fail kau.??? eh aku bukan kerja dengan kau la... bukan kau bayar gaji haku pun...maka dengan itu tak kuasa aku nak buat kerja tu untuk kau .... soriii la yooo.... den tak larat huahua..


Oklah setakat ini dulu.. kau nak tercongok kat depan tu tercongok la.... aku sejuk je dalam aircond ni huhuhu ~~~ 

esokla haku sambung entry ni .... sebab diorang masih bermaustatin depan pagar ofis aku huhuhu


wassalam...

Tiada ulasan: